O blogu

Dobrodošli na moj blog!

Dakle, nešto vam se svidjelo i odlučili ste provjeriti što među žlicama rade tenisice i o čemu se tu uopće radi? Sve je počelo prije nekoliko mjeseci kada sam kupila svoj prvi “pravi” fotić. Zašto “pravi”? – pa zato što je provučen na Diners na 6 rata 😂 – ako to nije pravo, ne znam što je. Počela sam fotografirati prirodu i mjesta koja obilazim planinarenjem i bicikliranjem i tada sam shvatila da mi ipak treba fotić sa širokokutnim objektivom, ali što bi mogla s ovim??

I tako .. mic po mic… dogodio se i moj prvi pokušaj fotografiranja hrane. Hladni zeleni čaj ispao je čarobno na fotografijama, toliko čarobno da je bio objavljen na popularnom VegCook.net blogu. Ljubav se dogodila, a sve ostalo je povijest. Zašto bi samo fotografirala hranu kada super kuham i mogu svoje recepte podijeliti sa svijetom? Spojila sam ljubav prema hrani i sportu u blog i nazvala ga upravo tako – Tenisice i žlice.

A kada je sve zapravo počelo? Mislim da je to bilo u svibnju 2017. godine kada sam počela raditi u trgovini sa zdravom hranom. Upoznala sam novi spektar namirnica i dodataka prehrani i tada je počelo moje eksperimentiranje. Krenula sam kao svejed, pa sam eksperimentirala s makrobiotikom, pa sve ispočetka…. A onda sam počela istraživati industriju mlijeka, mesa i jaja i u veganstvo me odvelo srce. Svi recepti su isključivo od namirnica biljnog podrijetla što ih čini pogodnim za svakoga. Svatko može pronaći nešto za sebe, izbor je velik i svakim danom sve veći. I dok žlice pišu po tanjuru, tenisice pišu po planinama, voze se biciklom i trče šumom. Vrlo često se pretvaraju u penjačice i penju po stijeni. Teško je reći kamo će nas odvesti sutra, ali sigurno neće spavati u ormaru. A što se tiče širokokutnog objektiva s početka priče – uskoro 😉. Smisao bloga nije samo suhoparno pisanje već i vizualni doživljaj i tenisica i žlica. Uživajte u receptima, pomno birajte svoje namirnice i puno, puno se krećite. Jer za zdravlje je, uz pravilnu prehranu, bitno i kretanje. Upravo to je smisao ovog bloga – potaknuti vas da isprobate nove namirnice i nove sportove ❤