Bicikliranje,  Tenisice

Istarski brežuljci

Početkom proljeća žlice su malo odložene pored tanjura 😊. Nije da su zaboravljene ili pospremljene u ladicu, samo su stavljene u drugi plan. Naše tijelo ima potrebu za laganijom hranom, a pošto smo još uvijek uspavani od zime organizam je potrebno i probuditi. A kako se najbolje probuditi nego uz fizičku aktivnost 😻. Provjereni recept za proljetni umor slijedi u nastavku ✌️

Sastojci:

♦ bicikl
♦ sportska odjeća
♦ voda
♦ par banana
♦ kaciga
♦ zamjenske zračnice i mala pumpa
♦ dobro društvo ❤️
♦ dobra volja

Recept:

Odaberete biciklističku stazu koja odgovora vašim željama i razini kondicije. U Hrvatskoj ima puno uređenih biciklističkih staza za početnike, rekreativce i one malo naprednije.
Destinacija: Istra
Staza: Biciklistička staza Istarskih brežuljaka
Rute: Buje – St. Loj – D. Baredine – Dolina Mirne – Ponte Porton – Grožnjan – Triban – Buje
Vrsta biciklističke staze: mountain – bike staza
Dužina staze: 28 km
Najviša točka: 293 m
Težina staze: 5/5 zahtjevna

Staza kreće iz Buja, malog istarskog gradića poznatog po najboljem maslinovom ulju i vinu smještenog visoko na brežuljku. Ukoliko ne krećete direktno iz Buja, potrebno je uložiti malo truda da biste se uopće popeli do njih. A kada se popnete, kreće vaša avantura 😉. Spuštate se u predivnu dolinu rijeke Mirne, jedan dugačak, ali nezahtjevan dio puta koji vas dobro zagrije za 5 kilometarski uspon prema Grožnjanu. Uspon je dugačak i vozi se po makadamu, tako da je potrebno i mudro izabrati gume. Kada pobjedite završni uspon i ako pritom ne stanete niti jednom, sljedeću rutu birate samo jaču i dužu! U povratku prolazite i dijelom najpoznatije istarske biciklističke staze Parenzane koja je sljedeća na mom popisu biciklističkih ruta 😎. Stazu 16, odnosno Stazu istarskih brežuljaka preporučam rekreativcima koji su željni izazova. Nema boljeg osjećaja od onog kada pobijedite sami sebe i dokažete da se upornošću itekako može doći do cilja ✌️. Dakle, bicikle pod noge i u prirodu!